FUN CUP SIZE A
DE KLEINERE MENSTRUATIE CUP

  • Set met 2x Size A menstruatie Cups & een antibacterieel opbergtasje
  • Bescherming voor de lichtere dagen
  • Geschikt voor een korter vagina kanaal
  • Comfortabele anatomische vormgeving
  • Goedkoper dan tampons en maandverband
  • Gemaakt van medische siliconen
  • 5,3 cm; Ø 4 cm; 20 ml
    (vangt 4x meer op dan een tampon than)

Jouw menstruatie periode wordt zo veel aangenamer. Size A van de FUN CUP heeft de perfecte pasvorm voor een comfortabele bescherming, houdt jouw vagina gezond, scheelt in de portemonnee, en draagt bij aan een schoner milieu door minder afval.

 

OP KOERS BLIJVEN
Laat jouw menstruatie je niet in de weg staan! De FUN cupmaat A vangt 4 keer zoveel op als een tampon – zodat je je kunt concentreren op andere dingen en niet hoeft na te denken over wanneer je de volgende keer naar het toilet moet. Het kleine Cupje, SIZE A, is bedoeld voor de lichtere dagen of vrouwen met een korter vagina kanaal. Bovendien kun je de kleinere menstruatiecup gebruiken bij eventuele tussentijdse bloedingen en vlak voor het begin van de menstruatie om op zeker te gaan.
Size A heeft een stevige bovenrand en een spitse punt – ontworpen voor een goede pasvorm en hierdoor eenvoudige te positioneren en in te brengen. Het siliconen in het midden van de cup is zacht voor maximaal comfort, maar ook sterk genoeg voor eenvoudig inbrengen en verwijderen.
Ga je de deur uit? Neem jouw Cup mee in het speciale meegeleverde antibacteriële tasje, zodat je jouw Cup altijd bij je hebt wanneer je hem nodig hebt.

 

MOET IK ME ZORGEN MAKEN OVER TSS?
Het Toxisch Shock Syndroom (TSS) is een zeer zeldzaam, maar een ernstige toxische ziekte die kan optreden bij mannen, vrouwen en kinderen. De ziekte wordt veroorzaakt door de gifstoffen van bacteriën die veel voorkomen bij mensen. Ongeveer de helft van de TSS-gevallen doet zich voor bij menstruerende vrouwen en meisjes. TSS wordt geassocieerd met tampon gebruik omdat sinds de tampon bestaat het aantal gevallen met TSS steeg bij vrouwen die een tampon gebruikten tijdens de menstruatie, maar het kan ook optreden tijdens de menstruatie als er geen tampons of Cups worden gebruikt. TSS kan levensbedreigend zijn en moet dus zo snel mogelijk worden herkend en behandeld.

Als je je tijdens de menstruatie plotseling erg ziek voelt, terwijl je je daarvoor volkomen gezond voelde, met hoge koorts (39ºC of hoger), braken, diarree, hoofdpijn, keelpijn, duizeligheid of flauwvallen, spierpijn, of als je een met zonnebrand vergelijkbare huiduitslag krijgt (niet alle symptomen hoeven op te treden), dan moet je de cup uit voorzorg verwijderen en direct contact opnemen met je huisarts of het ziekenhuis. Zeg dat je vermoedt TSS te hebben en dat je ongesteld bent. TSS kan zich opnieuw voordoen, ongeacht of je tampons of Cups gebruikt of niet. Als je TSS hebt gehad, raadpleeg dan je arts voordat je weer tampons of Cups gebruikt.

NIEUWSGIERIG NAAR DE ANDERE FUN CUP SETS?