GEFELICITEERD. EEN VRIJ GEVOEL.

Nooit meer van deze vervelende momenten met de FUN CUP…

 

  • Onverwachts nog naar de avond winkel voor een doosje tampons..
  • Een maandverband lenen van je collega
  • Je nooit meer zorgen maken of je tampon draadje langs je bikini broekje hangt

 

Geïnteresseerd? Lees verder en begin aan een nieuw gevoel van vrij zijn.

Hoe gebruik je de FUN CUP?

STAP-VOOR-STAP INSTRUCTIES

Nog nooit een Menstruatie Cup gebruikt? Geen zorgen wij helpen je stap voor stap.

Indien het de eerste keer is dat je een menstruatie cup gaat gebruiken raden wij aan hier even de tijd voor te nemen. Misschien is het even uitproberen, maar heb je het inbrengen door dan is het de meest gemakkelijke bescherming tijdens jouw menstruatie die er maar is.

JOUW MENSTRUATIE IS VANAF NU VEEL GEMAKKELIJKER

THE FUN CUP - How to use a menstrual cup

INBRENGEN

Was je handen voor het inbrengen. Je kunt de cup eventueel 3 minuten in kokend water leggen en laten afkoelen zodat je zeker weet dat deze hygiënisch schoon is.

 

Ga op het toilet zitten met je benen uit elkaar of ga met 1 voet op de rand van het toilet staan en de ander op de grond. Vouw de cup in de lengte dubbel zoals hieronder in het voorbeeld aangegeven. Breng de gevouwen cup in in jouw vagina. Als je een lichtere periode hebt, kan een beetje glijmiddel op waterbasis het inbrengen comfortabeler maken. Breng de cup zover in tot deze voorbij het schaambeen is. Een cup hoef je niet zover in te brengen als een tampon. Is de cup helemaal ingebracht, laat los en de cup opent zich.

Door de bekkenbodemspieren kort aan te spannen kan je de cup op zijn plaats brengen mocht hij nog niet comfortabel zitten of even aan het puntje draaien tot de cup perfect aansluit.

THE FUN CUP - How to use a menstrual cup

VERWIJDEREN

De Fun Cup wordt door een vacuum op zijn plek gehouden. Dit zijn de 2 opties om dit vacuum te verbreken en de Cup te verwijderen:

 

  • Duw de cup naar beneden door te persen en pak het puntje om te verwijderen.
  • Breng je vingers in naast de cup en druk op de zijkant.
  • Haal de cup rechtop naar buiten en leeg deze in het toilet.

 

THE FUN CUP - How to clean a menstrual cup

REINIGEN

Tussen het gebruik door, spoel de cup gewoon grondig uit. Je kunt het ook wassen met een milde, ongeparfumeerde zeep.

 

Onderweg? Maak je geen zorgen. In een openbaar toilet veeg je de cup af met een beetje wc-papier en plaatst je deze terug. Wanneer jouw menstruatie voorbij is, was je jouw Cup grondig en droog je deze af. Vervolgens berg je jouw cups op in het meegeleverde antibacteriële tasje.

 

Wil je jouw Cups extra goed hygiënisch reinigen? Leg dan jouw Cups gedurende drie minuten in kokend water.

C-Vouw

THE FUN CUP - How to use a menstrual cup
THE FUN CUP - How to use a menstrual cup
THE FUN CUP - How to use a menstrual cup

Punt-Vouw

THE FUN CUP - How to use a menstrual cup
THE FUN CUP - How to use a menstrual cup
THE FUN CUP - How to use a menstrual cup

Gefeliciteerd! Je bent klaar om te beginnen aan de meest comfortabele menstruatie dagen!

Nog steeds je twijfels over de FUN CUP?

Dit is waarom je de Fun Cup moet proberen.

10 redenen waarom je de FUN CUP moet proberen

Nog steeds aan het twijfelen over het gebruik van een menstruatie cup? Denk je dat tampons en maandverband de beste oplossing zijn? Lees dan nu waarom de FUN CUP jouw periode makkelijker, gezonder en simpel maakt.

1. DE FUN CUP PAST BETER BIJ JOUW LIJF

De FUN CUP is ontworpen door anatomie-experts! De zachte curve volgt jouw vormen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over een ongemakkelijke gevoel tijdens het dragen. In plaats van de kleine steel die je bij andere cups ziet, heeft de FUN CUP gewoon een stevige, taps toelopende punt voor eenvoudige aanpassing tijdens het inbrengen, gemakkelijk verwijderen van de cup en voor een maximaal comfort.

Bovendien is de FUN CUP verkrijgbaar in twee maten. Kies jouw perfecte pasvorm of wissel tussen de 2 maten tijdens de lichtere en zwaardere menstruatie dagen.

2. JE NEEMT ZE GEMAKKELIJK OVERAL MEE NAAR TOE

De cups worden geleverd met een handig opbergtasje. Zo kan je er één makkelijk meenemen in je tas, zodat je altijd voorbereid bent.

 

Bovendien geeft de FUN CUP jou de vrijheid al jouw activiteiten te kunnen laten staan in jouw agenda. Je kunt rennen, zwemmen, yoga doen of reizen met een perfecte bescherming.

3. VEILIG BEWAREN TUSSEN JOUW MENSTRUATIES

Bij iedere FUN CUP Set krijg een een handig antibacterieel Tyvek® opbergtasje. Hierin blijven jouw cups schoon en veilig bewaard tot je ze nodig hebt. Het simpele design van dit tasje zal jou zeker bevallen.

4. ONS DESIGN EN VERPAKKING IS GENDER NEUTRAAL

Al jaren worden verpakkingen van menstruatie producten versierd met bloemen of roze gekleurd. Wij denken niet dat je van madeliefjes of roze hoeft te houden om een gezonde periode te hebben! De FUN CUP is voor de menstruatie periode van alle genders. De Cup is verkrijgbaar in een selectie gedurfde kleuren en de verpakking en materialen hebben een sekseneutrale bedrukking.

Bovendien, zonder dat er een koordje zichtbaar is, kun je naakt zijn zonder een zichtbare herinnering te hebben aan je menstruatie.

5. PERFECT VOOR OP EEN DRUKKE DAG

Wist je dat de FUN CUP meer da 4-6 keer zoveel opvangt dan een tampon? Dat betekent niet contant je dagelijkse bezigheden onderbreken voor een bezoek aan het toilet.

6. GOED VOOR JE GEZONDHEID

Tampons kunnen micro scheurtjes veroorzaken in je vagina. Hierdoor ben je vatbaardere voor infecties. De FUN CUP is gemaakt van hypoallergeen medische siliconen, een van de veiligste materialen voor jouw lichaam. Doordat het menstruatie bloed opvangt in plaats van absorbeert, droogt het jouw huid van binnen niet uit, en ondersteunt hierdoor jouw seksuele gezondheid.

7. BESPAAR GELD

Bij gebruik van menstruatieproducten als maandverband en tampons, geeft je waarschijnlijk + 80 € per jaar uit aan jouw menstruatie. De FUN CUP kost slechts een fractie daarvan en kan nog jaren worden hergebruikt. Wat ga je doen met het geld dat je elk jaar bespaart?

8. ECO-VRIENDELIJK

Het weggooien van tampons en maandverband levert totaal per persoon 140kg afval op. De keuze voor het gebruik van de FUN CUP is dus vriendelijk voor het milieu.

9. JE KAN KIEZEN VOOR 2 MATEN!

Andere merken bieden slechts één cup maat. Als je niet weet welke maat het beste voor je is, moet je raden! Met de FUN CUP krijg je twee maten cups in een set bij de Explore Kit. De EXPLORE KIT bevat één Cup in SIZE A (2,1 inch, Ø 1,56 inch, 5,3 cm, Ø 4 cm, 20 ml ) en een andere in SIZE B (2,29 inch, Ø 1,7 inch, 5,8 cm (5,3 cm), Ø 4,3 cm (30 ml). Veel van onze klanten gebruiken SIZE A voor lichte dagen en SIZE B voor zwaardere dagen!

10. JOUW CUP IS ‘MADE IN GERMANY’

De FUN CUPS worden in de eigen fabriek van Fun Factory gemaakt in Duitsland. Ze voldoen aan alle strikte EU eisen en zijn hierdoor veilig en zeker heel degelijk.

 

KIES JOUW MAAT

FUN CUP EXPLORE KIT - Set of two menstrual cups

FUN CUP
EXPLORE KIT

EXPLORE KIT (1 SIZE A & 1 SIZE B)

De Explore Kit bevat twee FUN CUP’s in elke maat: de kleinere maat A en de grotere maat B.

Geschikt voor: mensen die hun maat niet weten of verschillende opties willen voor lichtere en zwaardere dagen. Als je nog nooit een cup hebt gebruikt, begin dan hier!

FUN CUP SIZE A - The smaller Menstrual Cup

FUN CUP
SIZE A

KLEINER (5,3 cm, Ø 4 cm, 20 ml)

We hebben SIZE A gemaakt van steviger siliconen om het gemakkelijk te maken om een kleinere cup in te brengen en aan te passen.

Geschikt voor: lichtere dagen, mensen met een korter vagina kanaal.

FUN CUP SIZE B - The larger Menstrual Cup

FUN CUP
SIZE B

GROTER (5,8 cm; Ø 4,3 cm; 30 ml)

Gemaakt van zachter siliconen voor de zwaardere dagen zonder ongemakkelijk gevoel van druk of doorlekken.

Geschikt voor: zwaardere menstruatie dagen, mensen met een langer vagina kanaal.