FUN CUP EXPLORE KIT
2 MENSTRUATIE CUPS. 2 MATEN.

 • Bevat een kleine en grote menstruatie cup & en een antibacterieel opberg tasje
 • De ideale set voor voor beginnende Cup gebruikers
 • De Perfecte vorm, voor maximaal comfort
 • Voordeliger dan tampons of maandverband
 • Huidvriendelijk siliconen – afspoelen en hergebruiken
 • SIZE A: 2.1 in, Ø 1.56 in, 0.68 oz (5,3 cm; Ø 4 cm; 20 ml)
  (vangt 4x zoveel op als een tampon)
 • SIZE B: 2.29 in, Ø 1.7 in, 1.01 oz (5,8 cm; Ø 4,3 cm, 30 ml)
  (vangt 6x zoveel op als een tampon)

Ervaar een comfortabele en betrouwbare bescherming tijdens jouw menstruatie door 4-6x langere bescherming dan met een tampon! In de EXPLORE KIT ontvang je beide maten FUN CUP’s. De perfect set wanneer je nog niet weet welke maat bij jou past. Of juist omdat je hevige en lichte dagen hebt tijdens jouw menstruatie.

 

JE HEBT EEN KEUZE
Dankzij intensief onderzoek door onze FUN FACTORY-ontwerpers past de gebogen vorm zich perfect aan aan de anatomie van de vagina. Maar een enkele maat is niet geschikt voor iedereen! Met de EXPLORE KIT kun je uitproberen welke maat jij het prettigst vindt of kun je beide maten wisselen tijdens lichte en hevige menstruatie dagen. De Cups variëren in sterkte en dikte van het siliconen. Bij beide Cups is de bovenrand stevig, zodat de Cup goed op zijn plaats blijft. De gebogen tip is ook zeer stevig – handig voor het gemakkelijk op de plaats brengen van de Cup of verwijderen. In het midden van de Cup is het siliconen dunner en zachter dan die van andere menstruatiecups. Het past zich dus perfect aan aan jouw vagina en zorgt voor maximaal comfort en veilige bescherming. MAAT B is de zachtste versie van de twee Cups – voor een comfortabele pasvorm, zelfs tijdens de hevige menstruatie dagen. Ben je onderweg en word je misschien ongesteld? Neem een schoon Cupje mee, discreet opgeborgen in de meegeleverde antibacteriële Tyvek®-tas. Dus je FUN CUP is er voor je waar je ook bent.

 

MOET IK ME ZORGEN MAKEN OVER TSS?
Het Toxisch Shock Syndroom (TSS) is een zeer zeldzaam, maar een ernstige toxische ziekte die kan optreden bij mannen, vrouwen en kinderen. De ziekte wordt veroorzaakt door de gifstoffen van bacteriën die veel voorkomen bij mensen. Ongeveer de helft van de TSS-gevallen doet zich voor bij menstruerende vrouwen en meisjes. TSS wordt geassocieerd met tampon gebruik omdat sinds de tampon bestaat het aantal gevallen met TSS steeg bij vrouwen die een tampon gebruikten tijdens de menstruatie, maar het kan ook optreden tijdens de menstruatie als er geen tampons of Cups worden gebruikt. TSS kan levensbedreigend zijn en moet dus zo snel mogelijk worden herkend en behandeld.

Als je je tijdens de menstruatie plotseling erg ziek voelt, terwijl je je daarvoor volkomen gezond voelde, met hoge koorts (39ºC of hoger), braken, diarree, hoofdpijn, keelpijn, duizeligheid of flauwvallen, spierpijn, of als je een met zonnebrand vergelijkbare huiduitslag krijgt (niet alle symptomen hoeven op te treden), dan moet je de cup uit voorzorg verwijderen en direct contact opnemen met je huisarts of het ziekenhuis. Zeg dat je vermoedt TSS te hebben en dat je ongesteld bent. TSS kan zich opnieuw voordoen, ongeacht of je tampons of Cups gebruikt of niet. Als je TSS hebt gehad, raadpleeg dan je arts voordat je weer tampons of Cups gebruikt.

NIEUWSGIERIG NAAR DE ANDERE FUN CUP SETS?